Агнешкото в Гърция два пъти по-евтино от родното. След Великден цените

...
Агнешкото в Гърция два пъти по-евтино от родното. След Великден цените
Коментари Харесай

Агнешкото в Гърция два пъти по-евтино от родното


Агнешкото в Гърция два пъти по-евтино от родното. След Великден цените на агнешкото месо в Гърция са паднали фрапантно. В момента то е два пъти по-евтино от мръвката в България. Това е документирала преди дни със фотоси от пазар в Атина Йорданка Спиридаки от с. Царимир.

Тя е брачна половинка на Василий Спиридаки – фамозният самообразован занаятчия на самолетни макети, който умря преди няколко години. Според това дали се предлага котлет, ребра плешка или четвъртина, агнешкото варира от 3,99 евро до 7,99 евро/кг.

Иначе за огромния християнски празник гръцките търговци също като нашите бяха вдигнали летвата на агнешкото – до 14 евро/кг. Въпреки това доста българи, живеещи в граничните региони, покрай Неврокопи, Седерокарстро и Серес, отскачаха, с цел да пазарят оттова.

За разлика от гръцките си сътрудници, тъкмо преди Гергьовден, нашите търговци дори подвигнаха цените на агнешкото, които са по-високи и от тези за Великден.

В магазините килото се предлага за 24 лева, при междинна цена 20 лева преди християнския празник. Между 8 и 10 лева  държат стопаните, които продават цели агнета на място от фермите.  За разлика от предходната година, когато цената варираше 6-7 лева./кг.

От сектора припомнят, че нарастването се дължи на двойното повишаване на фуражите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР